Sărbătoarea Recoltei 2023 la Waldorf Sophia

Și în 2023 am păstrat tradiția și ne-am bucurat împreună de roadele toamnei!

Părinți, copii, profesori – întreaga comunitate, am participat la Sărbătoarea Recoltei, Sâmbăta, 14 Octombrie, începând cu ora 10:30.

Ca în fiecare an, pregătirile încep cu ceva timp înainte, în fiecare clasă, unde copiii îndrumați de dascăli povestesc despre toamnă, învață cântece , poezii și dansuri. Sala de clasă își schimbă și ea înfățișarea, astfel că frunzele aurii, castanele și ghindele sunt prinse în ghirlande bogate.

În ziua sarbatorii fiecare familie aduce un coș cu legume și fructe din care se pregătesc bucatele zilei.

Totul se desfasoară într-o atmosferă de familie, cu ateliere și diferite activități specifice perioadei, precum: pregătirea murăturilor, spartul nucilor, prepararea mustului, ciorba în jurul focului etc., în care copii, părinți și dascăli meșteresc și bucătăresc cot la cot.

După masă, toată lumea învârte horele și se bucură de muzică și dans, în timp ce hainele tradiționale întregesc farmecul peisajului de toamnă.

Este modul comunității noastre de a trăi împreună în ritmul anului, sărbătorind roadele pământului, respectând tradiția și arătând generației actuale un model de urmat.

Sărbătoarea Recoltei este doar una dintre zecile de activități faine ale Școlii Libere Waldorf Sophia care se desfașoară în aer liber, dintre care mai amintim: activități din cadrul Școlii de Vară, activități de afterschool, ateliere de tâmplărie, desen, pictură, grădinărit și muzică.

Începând de anul acesta, în mare parte dintre activitățile enumerate, copiii împreună cu dascălii lor vor putea folosi cortul pliabil primit ca donație din partea inimoșilor noștri parteneri de la Expodom. Le mulțumim cu această ocazie pentru modul util prin care au ales să se implice și să sprijine educația copiilor din comunitatea Waldorf brașoveană!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *