Intrebari frecvente

De ce să fac parte din comunitatea APW?

Dacă ceea ce ai citit deja în secțiunea De ce facem ceea ce facem nu te-a făcut încă să apeși butonul Vreau să devin membru, îți mai spunem câteva motive pentru care credem că merită să faci parte din comunitatea noastră.

Pentru că vocea și eforturile tale, de multe ori nu atât de impactante pe cât ți-ai dori, vor fi amplificate prin alăturarea ta la comunitatea APW.

Pentru că apreciem oamenii creativi și implicați, cu dorința de a lăsa ceva în urma lor, prin acțiunile proprii și prin întreruperea lanțului slăbiciunilor din educația proprie și a copiilor lor. Dar hai să traducem: creștem copii conștienți pentru a genera prin ei schimbarea vremurilor pe care le trăim, așa cum ni le-am fi dorit pentru noi. S-ar putea ca în cuvinte să sune complicat, însă probabil în tine rezonează simplu și credem că te-ai prins la ce ne referim. 😉

Pentru că ai ocazia să generezi aceste schimbări alături de oameni faini (nu ne lăudam, așa suntem noi, faini), cu preocupări comune, centrate pe valori comune, alături de care iți pui în valoare abilitățile și te simți “ca acasă”. Mulți dintre noi ne simțim “acasă” în această comunitate.

Pentru că aici ai ocazia să vii cu ce ai tu mai bun: idei, talente, abilități, experiență profesională, networking, mânuțe dibace, minte deschisă și creativă și multe altele, într-un mediu care să te valorizeze pe deplin. Pentru cine EȘTI!

Pentru că astfel vei putea să contribui la niște proiecte faine, care cresc chiar sub ochii tăi. Și asta nu pentru că trebuie, ci pentru că vrei și poți, pentru că le înțelegi impactul pe termen lung, trăind împlinirea pe care poate îți dorești să o simți zilnic în viața ta. (De multe ori auzim părinți spunându-ne: Dacă ar fi și la mine la muncă așa… Șșșș, asta rămâne între noi.)

Pentru că în caruselul pe care oamenii mari îl numesc “viață complicată”, inspirați de copiii noștri, aici noi transformăm munca în joacă… sau invers… Încă nu ne e clar, încă mai învățăm de la copii, și alături de ei, cum stă treaba. 😉

Doar că toate astea vin cu un preț pe care este nevoie să ți-l asumi. Și nu ne referim aici la cotizația lunară de 10 lei, adică mai puțin decât o cafea, un ceai sau o limonadă în oraș. Nicidecum. Ne referim la faptul că toate astea pot crea de-pen-den-țăăă! Și s-ar putea să vrei să te implici din ce in ce mai muuuult!! Dar asta e, probabil o sa-ți placă! Și n-o să te plângi…

Înseamnă că ești la momentul potrivit, în locul potrivit! Împreună cu… oamenii potriviți! 🙂

Cum pot să devin membru?

Simplu, în două minute, completând formularul de adeziune disponibil aici!

Ce “drepturi și obligații” am ca membru?

După înscriere, numărul tău de telefon este adăugat la grupul de WhatsApp al membrilor. Acesta este locul de unde pornesc multe din activitățile asociației. Mai întâi discuții, idei, păreri, sondaje, apoi grupuri de lucru și până la implementarea de proiecte. Prezența în grup este bineînțeles opțională, poți ieși oricând dacă nu este potrivit pentru tine.

Ești la curent cu activitățile importante din cadrul asociației și prin intermediul e-mail-ului, prin care comunicăm mult mai rar, așa că nu are rost să îți faci griji pentru inbox-ul tău.

Poți să votezi proiectul în derulare spre care direcționăm fondurile provenite din cotizația membrilor și din sponsorizări.

Ai ocazia să propui, la rândul tău, idei de proiecte noi sau să coordonezi proiecte aflate în curs de implementare.

Contribui financiar la funcționarea asociației, prin plata la timp a cotizației de membru în valoare de 10 RON/lună. Plata se face semestrial sau anual, în avans.

De asemenea, te poți implica, alături de ceilalți membri doritori, în strângerea de fonduri din donații și sponsorizări.

Facem diferența cu 10 RON/lună/membru?!?!

Spuneam mai sus că percepem o cotizație lunară de 10 RON/membru. Cam cât o inghețată bună (și nu prea mare) în oraș. Sau o limonadă, dar și aceea mică. Sau cât o cană cu vin fiert la Târgul de Crăciun, în funcție de sezon.

Poate te intrebi ce mare brânză putem face cu 10 RON/lună? Mai bine alegi înghețata, limonada sau cana cu vin fiert, oricum ăia 10 lei ai tăi nu au cum să facă diferența. Hmmm… Ai dreptate! Cei 10 lei ai tăi nu vor face diferența de unii singuri.

De aceea ne folosim de efectul compus al celor 10 lei. Mai exact lucrăm cu cifre mici pentru a crea sume mari… Cum?

Păi hai să facem un calcul. Ca să fie cât mai simplu exemplul, presupunem că 100 de membri cotizează lunar cu cei 10 lei. Înseamna ca într-un an avem așa:

10 lei/lună x 12luni x 100 membri = 12000 de lei.

Sau cam 2400 EURO, pentru cei cărora calculele în EURO le sunt mai la îndemână. Începe să sune altfel și nu ne oprim aici.

Un tip ințelept spunea la un moment dat că “noi, oamenii, supraestimăm ceea ce putem face într-un an și subestimăm ceea ce putem face în 10 ani”. Tindem să-i dăm dreptate omului. Dacă fără sponsorizări, doar din cotizațiile a 100 de membri reușim ca într-un an și jumătate să dotăm Atelierul de tâmplărie al Școlii Waldorf Sophia, suntem curioși ce proiecte faine vor prinde viață prin asociația noastră în următorii 10 ani? Sau în următorii 20? Sau 30? De ce să ne gândim doar la copiii noștri, când putem să ne gândim și la nepoți? La lumea aia la care visăm și despre care ți-am povestit deja aici.

În plus, credem că inghețata, limonada sau cana cu vin fiert (pe care dacă le vrei, oricum le vei avea) vor avea alt gust când le vei savura. Vor avea gustul plăcut al sentimentului că ai facut ceva care contează și care dăinuie muuuult după ce inghețata, limonada sau cana cu vin fiert se vor fi terminat. 🙂

Cum pot să renunț la calitatea de membru?

Deși odată venit în rândurile APW ne-ar părea rău să pleci, renunțarea la calitatea de membru se face la fel de simplu ca și înscrierea. Trimite un mesaj prin formularul de Contact, prin care ne comunici că nu dorești să mai faci parte din comunitatea noastră. 🙁

Te rugăm doar să specifici motivul deciziei tale. Ne ajută mult feedback-ul tău!

(Mențiune: Cotizația platită în avans nu se returnează.)