A veeeniiit Moooșu’!! (Marius Franga)

“Mamaaaa, mi-am șters ghetele…”

“Bravo, draga mea!”

“Hai, măcar o data pe an mi le șterg fără să-mi zici tu”, zise Alexandra râzând in timp ce ducea la gunoi câteva șervețele umede ce aveau pe ele tot noroiul din toamna asta.

“Le-am șters și pe ale Aurorei, vezi? Vrei să le șterg și pe ale tale?”

“…?!?”

“Tataaaaaaaaa, ce ghete îți pui pentru Mooooșu’? Vrei să ți le fac eeeeu?”

“…?!?”, răspunse și tata din camera alăturată…

Probabil că nu ți-e străină scena asta. La fel de probabil, la mine acasă nu e singura casă în care scena cu entuziasmul ștergerii ghetelor se repetă, cu precizie de ceasornic, în fiecare 5 decembrie, așa, la ceas de seară. Doar o dată pe an! Doar atunci ne pregătim de venirea lui Moș Nicolae și de fiecare dată mă uit ca trăznit cum ghetele alea strălucesc de-ți iau ochii.

Recunosc, ani la rând m-am temut ca nu cumva să pățească Moșul ceva la noi în hol, în timp ce face vreo mișcare greșită, orbit fiind de vreo luminiță rătăcită reflectată din ghetele lucitoare ale fiică-mii. Câteodată, dimineața, sunt mai entuziast că nu dau de Moș împrăștiat prin hol cu trotinetele noastre căpiță peste el, decât de cadouri. Abia dupa ce aprind lumina și văd că totul e în regulă, îmi trag sufletul și mă bucur de cadouri, în rând cu ceilalți copii din familie. Și cum știe el, dom’le ce ne place… 🙂

Cam așa arată scena de acasă. Cât despre cea de la școală… Hmmm, anul ăsta, părinții reuniți în Asociația Părinților, am decis să ne implicăm și în cea de la școală. Cum? Contribuind (financiar și fizic) la cadourile pentru copii.

Cu câteva zile înainte, într-un supermarket din oraș, două mămici răbdătoare și hotărâte au numărat multe, multe bombonele. Asta după ce una dintre ele mai numărase aproape 500 de clementine, alegându-le una și una. Minunații dascăli au adăugat gustoasa turtă dulce, pregătind peste 200 de pachețele pentru copiii Waldorf.

E drept că n-am asistat la primirea lor de către copii, însă ne-au împărtășit din bucuria lor după ce au ajuns acasă și au început de cum au intrat pe ușă: “Heeeei, voi știti că a venit Moșu’ și la școală?” 😉

Autor: Marius Franga, tatăl Alexandrei (clasa a 5-a) si Aurorei (grădiniță)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *